Vlooienmarkt

Tijdens de wintermaanden September tot en met April vindt, op elke 4e zaterdag van de maand, in manege  “De Diamanthal” aan de Hoogeveenseweg 38 te Balkbrug, een vlooienmarkt plaats.

De organisatie van de markt berust bij een groep zeer enthousiaste vrijwilligers van Stichting Paardensport Avereest (SPA).

De manege bestaat uit twee overdekte hallen met aanliggende ruimtes, een gezellige kantine en een grote verharde parkeerplaats (uiteraard gratis parkeren). Beide hallen zijn volledig geïsoleerd en worden bij koud weer extra bijverwarmd. Koffie, dranken en snacks zijn tegen billijke prijzen verkrijgbaar.

Maandelijks bezetten zo’n 100 standhouders de hallen. De te verkopen spullen worden op de manegebodem (een heldere kunststof wedstrijdbodem), of op zelf meegebrachte kleden, schragen of tafeltjes uitgestald. Omdat het een vlooienmarkt betreft, moet minimaal 70% van de aangeboden goederen uit gebruikte, overjarige of ambachtelijke/hobbymatig vervaardigde spullen bestaan!

Om 6 uur ’s ochtends gaan de deuren voor de standhouders open. Men kan met de auto (met aanhanger) naar binnen rijden. Na het uitladen moet de auto zo spoedig mogelijk buiten de hal worden geplaatst. Om uiterlijk 8 uur moeten standhouders binnen zijn, en wordt de hal voor het publiek geopend.
De grondplaatsen zijn min. 2,25 m diep, en worden per strekkende meter verhuurd.  € 2,00 p/m.

De markt duurt tot ca. 13.00 uur. Kenmerkend voor de markten zijn de gemoedelijke en gezellige sfeer. De lage toegangsprijs, (€1,50 +kinderen gratis ) garanderen een groot aantal bezoekers. Deze vlooienmarkten hebben inmiddels een vaste plaats verworven bij een zeer groot publiek, want veelal voor een habbekrats is men de gelukkige bezitter van iets waar al lang naar gezocht is.

Voor vragen/informatie over de markt graag mailen naar: vlooienmarkt@diamanthal.nl

Opgave voor de markt kan alleen telefonisch bij Klaasje Veldman, tel: 0529 – 484034 of 06 – 51891916.

Geef je tijdig of in ieder geval uiterlijk donderdags voorafgaand aan de markt op want VOL = VOL

Data voor het komende winterseizoen:

  • Najaar 2023: de zaterdagen: 25 november  (23 december vervalt i.v.m. kerst).
  • Voorjaar 2024: de zaterdagen: 27 januari, 24 februari en 23 maart (april vervalt).
  • Najaar 2024: de zaterdagen: 28 september, 26 oktober, 23 november en 28 december.