Accommodatie

Net buiten het mooie dorp Balkbrug, aan het begin van het Reestdal, staat manege De Diamanthal. Deze manege ligt op een goede en gemakkelijk bereikbare locatie aan de Hoogeveenseweg 38 te Balkbrug. De parkeerfaciliteiten, alle op verhard terrein, zijn uitstekend.

Deze manege bestaat uit twee hallen die aan elkaar gekoppeld zijn. In totaal is er ± 4000 m2 vloeroppervlak. De Diamanthal is ingericht als manege en bestaat uit een inrijhal van 1500 m2 met een bak van 20x40m en een concourshal van 2500 m2 met een voor verschillende evenementen ideale bakmaat van 30x60m. Beide hallen zijn volledig geïsoleerd en recent voorzien van een Duitse kunststof wedstrijd bodem van hoge kwaliteit. Tevens is er een uitstekende kantine met een prima uitzicht over de grote concourshal.

 

Gedurende het winterseizoen wordt De Diamanthal vooral gebruikt voor de paardensport en daarbij behorende activiteiten. In die periode zijn er veel grote concoursen, menwedstrijden en paardenmarkten, maar ook vlooienmarkten, honden behendigheid wedstrijden en showdagen. Het winterseizoen loopt van september tot en met april. In de zomerperiode wordt de hal gebruikt voor veel grote evenementen, zoals het Oldtimer festival, keuringen, concoursen, reünies, markten, beurzen, etc, etc. Daartoe kan ook het terrein naast de manege (3,5 ha) gebruikt worden.

Samengevat:

  • 2 overdekte rijhallen 20 x 40 meter & 30 x 60 meter
  • 4000m2 overdekt, geïsoleerd en verwarmd vloeroppervlak
  • 3000 m2 meter bestraat parkeerterrein rondom onze hallen, met legio uitbreidingsmogelijkheden op het industrieterrein tegenover of het terrein naast de manege
  • 3,5 hectare grasland naast de manege
  • uitstekende voorzieningen qua sanitair/routing en vrijwel directe aansluiting op doorgangswegen N377 en N48
  • verwarmd terras/bar /podium in de grote rijhal voor een koffie/borrel/versnapering
  • alle catering mogelijkheden en tentverhuur voor het buitenterrein