Vlooienmarkt
Tijdens de wintermaanden September tot en met April vindt, op elke 4e zaterdag van de maand, in manege  “De Diamanthal" aan de Hoogeveenseweg 38 te Balkbrug, een vlooienmarkt plaats.

De organisatie van de markt berust bij een groep zeer enthousiaste vrijwilligers van Stichting Paardensport Avereest (SPA).

De manege bestaat uit twee overdekte hallen met aanliggende ruimtes, een gezellige kantine en een grote verharde parkeerplaats (uiteraard gratis parkeren). Beide hallen zijn volledig geïsoleerd en worden bij koud weer extra bijverwarmd. Koffie, dranken en snacks zijn tegen billijke prijzen verkrijgbaar.

Maandelijks bezetten zo'n 100 standhouders de hallen. De te verkopen spullen worden op de manegebodem (een heldere kunststof wedstrijdbodem), of op zelf meegebrachte kleden, schragen of tafeltjes uitgestald. Omdat het een vlooienmarkt betreft, moet minimaal 70% van de aangeboden goederen uit gebruikte, overjarige of ambachtelijke/hobbymatig vervaardigde spullen bestaan!


Om 6 uur ’s ochtends gaan de deuren voor de standhouders open. Men kan met de auto (met aanhanger) naar binnen rijden. Na het uitladen moet de auto zo spoedig mogelijk buiten de hal worden geplaatst. Om uiterlijk 8 uur moeten standhouders binnen zijn, en wordt de hal voor het publiek geopend.
De grondplaatsen zijn min. 2,25 m diep, en worden per strekkende meter verhuurd.  € 2,00 p/m.


De markt duurt tot ca. 13.00 uur. Kenmerkend voor de markten zijn de gemoedelijke en gezellige sfeer. De lage toegangsprijs, (€1,50 +kinderen gratis ) garanderen een groot aantal bezoekers. Deze vlooienmarkten hebben inmiddels een vaste plaats verworven bij een zeer groot publiek, want veelal voor een habbekrats is men de gelukkige bezitter van iets waar al lang naar gezocht is.

Opgave bij Klaasje Veldman => tel: 0529 - 484034 of 06 - 51891916.
Geef je tijdig op want VOL = VOL, maar uiterlijk donderdags voorafgaand aan de markt.
Voor aanvullende informatie kunt U hier contact opnemen
:
 
Komende data vlooienmarkten:
Najaar 2017 Voorjaar 2018
Zaterdag 23 September Zaterdag 27 Januari
Zaterdag 28 Oktober Zaterdag 24 Februari
Zaterdag 25 November Zaterdag 24 Maart
Zaterdag 23 December (kerst markt) Zaterdag 28 April
© SPA, 2017.